Complexe scheidingen

Een complexe scheiding wordt vaak omschreven als een scheiding waarbij ouders door aanhoudende, ernstige conflicten het wederzijdse belang, maar vooral het belang en welzijn van de kinderen uit het oog verliezen.

Binnen In-Menz hebben wij behandelaren welke gespecialiseerd zijn in deze problematiek. Naast een theoretisch kader, bieden zij vooral concrete handvatten aan ouders om zelf aan de slag te gaan, los van de andere ouder.

Dappere Dino’s en Stoere Schildpadden

Dappere Dino’s is een evidence-based preventieve groepstraining voor kinderen in groep 3 & 4 (6-8 jaar) van het basisonderwijs van wie de ouders gescheiden zijn.

De training is bedoeld om kinderen beter om te laten gaan met de veranderingen tijdens en na de scheiding. Het programma is niet bedoeld voor kinderen met ernstige gedrags- en/of emotionele problemen omdat zij meer gebaat kunnen zijn bij een individuele training.

Stoere Schildpadden is een groepsprogramma voor kinderen van 4-6 jaar (kleuters) van gescheiden ouders. Uit onderzoek blijkt dat het programma helpt bij het voorkomen en verminderen van problemen bij deze groep kinderen. Kinderen zitten na deelname lekkerder in hun vel.

Door de (echt)scheiding krijgen kinderen soms gedragsmatige of emotionele problemen. In de Stoere Schildpadden-groep leren de kinderen daarmee om te gaan en zich beter aan te passen aan de nieuwe situatie.